Která z nových dechovek se vám líbí? Hlasujte v naší hitparádě - 4. kolo

22. květen 2016

V květnu a červnu vysíláme každou neděli na závěr Písniček pro radost novou rubriku 7x7 jarních dechovek. Jedná se o hitparádu, v níž představujeme novinky dechovkové scény. A vy můžete vybrat ty nejlepší hlasováním na našem webu.

První tři kola hlasování vzbudila velký zájem. S radostí vám proto nabízíme kolo čtvrté, čímž se naše jarní hitparáda přehoupne do druhé poloviny. I tentokrát máte na výběr z novinek dechovkového žánru, které v posledních letech obohatily naši fonotéku.

Hlasování 4. kola skončilo. Děkujeme za hlasy.
1. místo - Včeličky
2. místo - Skřivan z hory odletěl
3. místo - U Hodonína

Další díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.


Která z novinek vás zaujala? Dejte nám vědět prostřednictvím ankety. Odeslat můžete jeden hlas.
Ve čtvrtém kole, které trvá do 26. května, máte na výběr z těchto písní:

Sedmikráska - Neváhej, neťukej
Nová kapela z Týna nad Vltavou pod vedením Josefa Boháče loni vydala první album. Jeho titulní písní se stala polka Viliama Béreše Neváhej, neťukej. Zpívají Jana Bohoňková, Radka Hloušková a Lubomír Pudil.

Veselá muzika - Kvítek jabloňový
Kapela, která je doma na Novohradsku, na své zatím poslední album zařadila valčík Miroslava Kolstrunka s textem Vladimíra Salčáka. Tuto píseň už natočila celá řada moravských dechovek, na jihu Čech s ní jako první přišla Veselá muzika.

0:00
/
0:00

Mistříňanka - U Hodonína
Na společné desce Mistříňanky s Jižany z roku 2014 hraje Mistříňanka novou verzi polky Josefa Konečného U Hodonína. Zpívají Vít Nosek a dnes už bývalý sólista kapely Václav Řihák.

0:00
/
0:00

Doubravanka - Včeličky
Nejpopulárnější z malých jihočeských dechovek uvedla během dvaceti let mnoho nových písní autorské dvojice Jaroslav Heřman a Václav Bárta. Na zatím posledním albu najdete Včeličky v podání Jarky Průchové a Jiřího Cinádra.

0:00
/
0:00

Rozhlasová Plzeňačka - Za pecí
Hudební režisér Antonín Bulka vydal CD se svými skladbami, které nahrála Rozhlasová Plzeňačka, dechovka složená výhradně z profesionálů. Žertovnou polku Za pecí opatřila textem loni zesnulá Olga Homolková.

Kameníkovi muzikanti - Skřivan z hory odletěl
Pravé moravské táhlice vznikají stále, jednu složili Bohumír Kameník a Marie Veselá. Píseň najdete na loňském albu. S Kameníkovými muzikanty zpívají Zdeněk Kopřiva, Karel Hegner a Mužáci z Lanžhota.

Elektroband - Česko, ty umíš všecko
Polku v moderním hávu složil Pavel Zedník a otextoval Petr Bukovský. Píseň s názvem Česko, ty umíš všecko zpívají Jaroslav Trnka a Andy Seidl, hraje Elektroband Pavla Zedníka.


Po odvysílání všech sedmi kol pořadu se můžete těšit na speciální závěrečný díl. Uslyšíte všechny dechovky, které se vám nejvíce líbily, pohromadě.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.