Krumlovský Slavoj se chystá na divizní sezónu, triatlonisté závodili okolo Hlincové Hory

24. červenec 2017

Český Krumlov se v záplavě turistů chystá na fotbalovou divizi. Rozehrány byly zápasy fotbalového MOL Cupu. Triatlon na Hlincové Hoře nabídl dramatickou podívanou. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravuje Kamil Jáša.

V Českém Krumlově se místní Slavoj chystá na divizní sezónu. V přípravě si pozval talentované hráče českobudějovického Dynama. „Českému Krumlovu divize sluší. Hrozně jsem to přál Vencovi Dominů, protože po tom podzimu to nevypadalo vůbec dobře, ale dali to dohromady. Je vidět, že když dají důvěru mladým a pracují s nimi, tak divize tady bude fungovat,“ komentoval zkušený trenér hostujícího týmu Jiří Vlček.

Český Krumlov porazil juniorku Dynama 4:2. Trenér vítězů Václav Domin měl jenom důvody ke spokojenosti. „Kádr máme mladý, perspektivní, to jsme si dneska docela dobře dokázali. Hráli jsme s velmi dobrým běhavým mančaftem, jsme v kondiční přípravě, takže pro nás je to úplně ideální,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V prvním kole fotbalového MOL cupu vyhrálo Táborsko v Sedlčanech 5:0, Písek ve Zbuzanech 3:2. Roudné podlehlo Benešovu 0:5 a Dynamo České Budějovice překvapivě Velvarům 0:1.

Nečekanou prohru druholigového celku s divizním okomentoval obránce Českých Budějovic Jiří Kladrubský: „Šancí bylo dost, ale bohužel jsme je nedali. Domácí z Velvar byli asi dvakrát u brány, dali jeden gól a pak to ubránili. Bohužel jsme si s nimi nedokázali poradit v té finální fázi a to nás stálo postup.“

Ve fotbalovém MOL Cupu tak jdou z prvního do druhého kola Táborsko a Písek, naopak Roudné a českobudějovické Dynamo v soutěži končí.

Triatlon na Hlincové Hoře vyhrála jindřichohradecká Kateřina Zemanová a příbramský Jan Hradecký. „Závod je tady vždycky moc pěkný. Já jsem měl trochu strach z kola, jak se blížily ty bouřkové mraky. Byl plán, že to kolo prostě narvu, co to půjde. Věděl jsem, že asi nepojedu v žádné skupině, jel jsem sám, v tom kopci jsme za to bral hodně a tam jsem, myslím, získal ten rozhodující náskok,“ řekl vítěz.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio