Křtiny levhartů a nosorožců v Zoo Dvůr Králové

28. květen 2007

V neděli 26. května 2007 proběhly v Zoo Dvůr Králové dvoje slavnostní křtiny - dvou mláďat levhartů a jednoho nosorožce. Jako první na řady přišli malí levhartíci.

Samičku pokřtil malíř a grafik Jiří Anderle. Dostala jméno Jacquelin po jeho papouškovi šedém - žakovi, kterého výtvarník velmi miluje.

Samečka pokřtil ředitel Českého rozhlasu 2 - Praha Mgr. Jiří Vejvoda, a to jménem George. Původní se levhartí kluk měl jmenovat Jirka, ale protože mláďata půjdou do jiné zoo (nejspíše do zahraničí), bylo jméno upraveno pro snazší výslovnost.

Mláďata levhartů perských se narodila samici Deině a samci Pearlovi v noci ze 17. na 18. března t. r. Mláďata jsou v bezvadném stavu, váží již téměř 5 kg a matka se o ně skvěle stará.

Ve 13. hodin byl následně pokřtěn sameček nosorožce dvourohého neboli černého. Narodil se letos 1. února. Jeho rodiči je samice Jole (jde o její první mládě) a samec Issis. Jedná se již o 31. nosorožce černého odchovaného v Zoo Dvůr Králové.

Kmotrem mláděte se stal herec Petr Rychlý, který navštívil zoo s rodinou. Nosorožec dostal jméno Jabu. Po křtinách proběhla autogramiáda a po ní si Petr Rychlý prohlédl zoologickou zahradu. Vzhledem ke své současné roli doktora Mázla v Ordinaci v Růžové zahradě čelil velikému zájmu návštěvníků včetně vtipných dotazů a komentářů.

autor: JMys
Spustit audio