Kraje České republiky mají 20. narozeniny. Pořad Výlety slaví krajskými NEJ

18. květen 2020

Dvacáté narozeniny krajů České republiky slavíme v pořadu Výlety krajskými NEJ. Každou sobotu a neděli po 13. hodině se až do konce června můžete těšit na nejkrásnější místa a zajímavosti jednotlivých krajů.

Krajská NEJ vás zavedou například do Sloupsko-šošůvských jeskyní nebo skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Představí vám Skalní město Adršpach a karlovarské Vřídlo, zprostředkují výstup na kamenný hrad Přimda, k Pravčické bráně a také projížďku ozubnicovou železnicí na trase Tanvald – Kořenov.

S moderátorem Výletů Pavlem Kudrnou budete moci ochutnat pivo v Dalešickém pivovaru nebo se vykoupat v největším letním koupališti v Česku, v Ostravě-Porubě.

V nové rubrice se dozvíte mnoho místních zajímavostí z různých oblastí. Můžete se tak těšit na vlastivědná, přírodovědná, historická, architektonická, dopravní, kulturní a sportovní krajská NEJ.

Pořad Výlety s rubrikou Krajská NEJ vysílá Český rozhlas České Budějovice každou sobotu a neděli po 13. hodině.

autor: JMys
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.