Koronaviry hrají ve světě sportu hlavní roli, ale i tak se za ním vydáme po bezpečných rozhlasových linkách

14. říjen 2020

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vyhráli v utkání nad pražskými Lvy 3:0 na sety. Hrálo se poprvé v sezoně ve Sportovní hale, poprvé v historii bez diváků.

Trenér hostujícího týmu Tomáš Pomr moc spokojený nebyl. Vlastně nebyl spokojený vůbec. Jeho klub údajně míří za titulem, dvě ze tří utkání ale prohrál a obě dokonce 0:3. Po utkání v Českých Budějovicích se zlobil hlavně na projev svého týmu při servisu. A také překvapil? Čím? První odpovědí. Selhali totiž přihrávající hráči, ale že by se přihrávka Lvům nedařila?

Čtěte také

O tom Tomáš Pomr nechtěl ani slyšet:

„Tolik es jsme nedostali. Já si myslím, že nás daleko víc rozhodily naše zkažené servisy. Prostě ze šedesáti servisů jsme dvacet zkazili.“

Co o utkání říkal trenér René Dvořák? Co on si myslel o kvalitě českobudějovického servisu?

„Tím, že jsme dávali velmi dobrý servis, jsme je zatlačili a mohli jsme lépe bránit.“

Jihostroj o víkendu nastoupil k dalšímu zápasu. Tentokrát cestoval do kladenské haly. Jak utkání dopadlo vám samozřejmě řekneme ve výsledkovém servisu:

Kladno – Jihostroj České Budějovice  2:3, to je výsledek 4. kole extraligy volejbalistů. Motor České Budějovice v extralize v Brně prohrál 3:4 po prodloužení a samostatných nájezdech.

Třetí liga fotbalistů: Písek – Motorlet 3:0. Jeden výsledek I. A třídy skupiny A: Nová Ves - Semice 1:0. Do střelecké listiny se zapsal domácí Vít Neumann.

A hostující Jakub Řezáč zmínil fakt, že se i v kraji a v okrese hrálo bez diváků.

Tabulku si můžeme připomenout ze druhé fotbalové ligy, přesně z Fortuna národní ligy. Klub FC MAS Táborsko naposledy remízoval s Hradcem Králové 1:1, domácí poslal do vedení v 17. minutě Emanuel Tolno. V tabulce je jediný jihočeský zástupce v soutěži na dvanáctém místě, v pěti zápasech získal dva body.

Celou reportáž si poslechněte online nebo stáhněte k poslechu do svých mobilů nebo počítačů.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Související