Kompletní výměna střechy Sportovní haly v Českých Budějovicích začala s měsíčním zpožděním

17. srpen 2022 10:44

Rozsáhlou rekonstrukci střechy českobudějovické Sportovní haly doprovází komplikace. Oprava začala o měsíc později, než se původně předpokládalo. Koncem září přitom začíná nová sezóna klubů a oddílů, které halu využívají. Podle radnice se ale obávat nemusejí. Zpoždění by nemělo ohrozit sportovce ani diváky.

Začátek plánované rekonstrukce se opozdil kvůli námitce jedné z firem, která se přihlásila do výběrového řízení. Sportovním klubům by ale hala měla být plně k dispozici už na konci srpna, potvrzuje náměstek primátora Ivo Moravec z hnutí Občané pro Budějovice:

„Co mám poslední zprávy, tak harmonogram stavby se naplňuje, všechno hraje pro to, že s koncem srpna by měla být Sportovní hala zprovozněna pro jakési omezené využití pro sportovní kluby.“

Rekonstrukce střechy sice potrvá minimálně do konce roku, během soutěžních zápasů ale bude hala pro diváky přístupná bez omezení. Sportoviště využívají například volejbalisté extraligového Jihostroje. Generální manažer týmu Robert Mifka věří, že se všechny termíny a přísliby podaří dodržet:

„Komplikace je to logistická, momentálně díky tomu, že ještě nezačal školní rok, tak máme azyl jak s A týmem, tak pro všechnu naši mládež na Základní škole Oskara Nedbala. Pokud by se to mělo zkomplikovat a potřebovali bychom azyl i během září, tak jsem začal jednat s pedagogickou fakultou, že bychom využívali halu Na Sádkách. Ale k tomu doufám nedojde.“

Podle vedení města nadále platí, že výměna střechy vyjde na bezmála 25 miliónů korun.

Celou reportáž Matěje Vodičky si poslechněte online.

Spustit audio