Komedii o zázračném zalidnění vymírajícího ostrůvku uvádí Jihočeské divadlo

13. listopad 2016

Příběh mladého faráře Fabiana, který se snaží ve své farnosti vyřešit řadu problémů, připravila činohra Jihočeského divadla. Hořkou balkánskou komedii Knězovy děti uvidí diváci v české premiéře. Hlavní roli ztvárňuje Pavel Oubram.

Balkánská komedie o zázračném zalidnění jednoho vymírajícího ostrůvku kdesi v Dalmácii nenechá diváky bez emocí. Stejně jako její předloha - film Knězovy děti Mate Matisice, který měl v artových kinech premiéru v roce 2013.

A zaujal i režisérku Janu Kališovou, která hru nastudovala s herci Jihočeského divadla. „Když jsme viděli film, ke kterému si napsal scénář sám autor, tak jsme ho požádali o dovolení adaptovat scénář pro prostředí divadla. Doufáme, že ty hlavní momenty jsou tam zachyceny a snad změna nevadí porozumění,“ říká.

Balkánský temperament a atmosféru přiblíží hudba, která v představení zazní. Hlavní roli hraje Pavel Oubram, který kněze ztvárňuje poměrně často. „Nevím, čím si to vysvětlit. Lidé mi říkají, že v sobě mám takový klid, který k tomu asi patří. Každopádně, je to už můj čtvrtý kněz,“ komentuje.

Petr Halíček je novou posilou činohry a se svou první rolí na jevišti Jihočeského divadla je velmi spokojený. „Je to pro mě velice příjemné, a to nejen moje role, ale celá komedie. Přijde mi skvělá, dobře vystavěná. Ten text je podle mého gusta,“ dodává.

Jak se mladý kněz Fabián spolu s trafikantem a lékárníkem, kterého hraje Jan Dvořák, rozhodnou řešit problém s klesající porodností, mohou diváci vidět v Jihočeském divadle od 11. listopadu.

autor: Vendula Kostohryzová
Spustit audio