Kniha Tradinář radí, jak si vytvořit tradice, které spojují rodinu

31. říjen 2019

Pomoci vytvořit rodinné tradice má kniha Tradinář, která se právě objevila na pultech knihkupectví. Její spoluautorkou je majitelka nakladatelství Martina Boledovičová.

„My jsme se snažili o takovou novou moderní knihu, která pojednává o tradicích trochu netradičně. Je tam mnoho fotografií a hlavní smysl je stát se tvůrkyní rodinných tradic,“ vysvětluje.

Ona sama se snaží v rodině například vytvořit tradici spojenou s Dušičkami. „My jsme vždycky chodili s maminkou do lesa, tam jsme nasbírali spoustu přírodnin a pak jsme u nás dělali věnce, byla tam většinou i teta a moje sestra,“ vzpomíná.

„Potom tatínek s rodinou celou sobotu objížděl hroby těch dalekých příbuzných a já si pamatuji, že se mi to velice líbilo, protože jsme strávili celý den cestováním po jižních Čechách a tatínek vyprávěl. Zdá se to jako taková obyčejná tradice, ale pro mě to znamenalo, že se dozvídám o těch příbězích,“ dodává.

Knihu Tradinář představilo nakladatelství společně s dalšími novinkami. Všechny podle Martiny Boledovičové souvisí se ženami. „Jsou pro ženy, jsou to knihy o zdraví, hormonální rovnováze, zdravé výživě a tradicích,“ říká.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.