Když už tlustá, tak alespoň šťastná. Křest knihy Michaly Jendruchové: Tlustá tak akorát

22. březen 2019

V pátek 22. března jsme společně pokřtili v živém vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové z kavárny District 5 v Havlíčkově ulici novou knihu Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát. Humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy je třetí knihou autorky, která se narodila v Chrudimi a v současné době pracuje jako novinářka. 

Ne náhodou si za kmotry Michala Jendruchová pozvala Sylvii Dymákovou, Martinu Sikorovou a Evu Čejkovou Vaškovou, takže při rozhovorech došlo na ryze ženská témata.

Kniha Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát představuje humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe).

Hrdinka knihy Květa moc dobře ví, co je to nízké sebevědomí. Od malička se potýká s nadváhou, kluci ji vždy brali jen jako dobrou kamarádku a jakožto poslušná dcera místo vytoužené profese cukrářky skončí jako učitelka.

Knížka Michaly Jendruchové: Tlustá tak akorát

Nebyla moje volba být tlustou třicátnicí. Nechtěla jsem být ani tlustou dvacátnicí. A upřímně, nikdy jsem netoužila být boubelatou desátnicí. Ale stalo se. A musel by se stát zázrak, aby se ze mě za deset let nestala i tlustá čtyřicátnice.

Na zázraky dávno nevěřím.

Zkoušela jsem ZÁZRAČNÉ diety, ZÁZRAČNÉ čaje, dokonce i ZÁZRAČNÉ čarování a jednu dobu jsem se dala také na modlení. Nic naplat, peníze za hubnoucí zázraky ubývaly, kila zůstávala. A tak jsem si řekla, když už tlustá, tak alespoň šťastná. Respektive být šťastná mě naučila moje milovaná babička.

Jediná babička jí rozumí. A tak když po její smrti nalezne odkaz v podobě ručně psané knihy jejich oblíbených sladkých receptů s výzvou, ať se hned pustí do pečení, poslechne a každý den přichystá jednu dobrotu. A začnou se dít divy.

Křest nové knihy Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát. Humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy

Záznam křtu knihy Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související