Kdo obsadí křeslo hejtmana? Středočeši rozhodují o krajských zastupitelích i nových senátorech

2. říjen 2020 14:00, aktualizováno

Za přísných hygienických opatření se úderem páteční 14. hodiny otevřely volební místnosti. Přes milion oprávněných voličů ve středních Čechách začalo rozhodovat o složení krajského zastupitelstva i části Senátu.

V pátek se volí od 14 do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin. O místa ve středočeském krajském zastupitelstvu se uchází 16 subjektů. Lídři kandidátek se vám v našem vysílání představili ve volebních vizitkách.

Čtěte také

Do Senátu se ve Středočeském kraji volí v pěti obvodech. Tři z nich (Kladno, Příbram, Kolín) jsou přímo v našem kraji, další dva (Louny, Česká Lípa) do středních Čech zasahují.

V průběhu voleb vám na Regionu nabídneme aktuální informace o jejich průběhu ve středních Čechách a Praze. Chybět nebudou zajímavosti z jednotlivých míst nebo informace o průběžné volební účasti.

Hned po sobotním uzavření volebních místností začíná od 14 hodin na Regionu speciální vysílání, ve kterém vám nabídneme aktuální informace o sčítání volebních výsledků, reakce vítězů i poražených a komentáře politologů. Povolební speciál budeme vysílat do 21 hodin.

Klienti domova seniorů v Sedlčanech chtějí mít odvoleno co nejdřív, neváhají stát desítky minut ve frontě. Z 280 klientů se jich chystá volit kolem sedmdesáti
autor: Pavel Kozler
Spustit audio