Kateřinské Dechovkovinky přinášejí pozdrav z Puklic i Katarinku

25. listopad 2021

Víte, kde najdete Puklice? To je obec na Vysočině asi osm kilometrů jihovýchodně od Jihlavy a první zápis o ní je už z roku 1318. A vy v Dechovkovinkách uslyšíte i Puklickou polku.

Puklickou polku mají na svědomí hudební skladatel Václav Maňas mladší a textař Jaroslav Hájek. Skladbu nahrála Vysočanka z Brtnice.

Dále vám představíme novinky od čerstvě dvacetileté Křídlovanky, oslavíme pětasedmdesátiny skladatele Jiřího Lhotského a vzpomeneme na Jana Havelku, bývalého křídlováka českobudějovické posádkové hudby, který nedávno zemřel. Uslyšíte též Lounskou 13 a pořad svižně zakončí slovenská Bučkovanka.

Hlavně vás ale pozveme na mimořádný koncert do Tábora, kde se sejdou Muzikanti z jižních Čech, Moravanka a Josef Zíma. 

Všichni si přejeme, aby nic nezhatilo mimořádný koncert, který se bude konat v pondělí 29. listopadu od 19 hodin v táborském divadle. Muzikanti z jižních Čech v čele s kapelníkem Radkem Hruškou si totiž na jednom pódiu zahrají s legendární Moravankou Jana Slabáka, která letos ukončuje svoji činnost.

Hlavní pořadatel Radek Hruška pozval do Tábora na pondělí nejen Moravanku, ale také zpěváka Josefa Zímu, který v příštím roce v květnu oslaví již 90. narozeniny. Obě kapely se budou střídat a o výbornou náladu se jistě postará skvělý konferenciér Aleš Cibulka. Ve finále zahrají oba orchestry společně směs nejúspěšnějších písniček Moravanky. Josef Zíma má na svém přebohatém nahrávkovém kontě i album, které natočil s Moravankou.

Spustit audio