Kateřina Neumannová je duší Lipno sport festu. Akce se uskuteční už počtvrté

11. červenec 2015

Od 15. do 23. srpna se odehraje v okolí Lipenska sportovně kulturní festival. Jeho program vymýšlí a a z velké části osobně zajišťuje olympijská vítězka Kateřina Neumannová. Na okamžik ji s mikrofonem zastavil redaktor Deníku Kamil Jáša.

Proč by si návštěvníci měli vybrat právě Lipno?
Letní sportovní festival na Lipně by si měly vybrat rodiny s dětmi, které rády tráví volný čas aktivně, tedy kombinují přírodu se sportem, zábavou a třeba i kulturou.

Festival se odehraje už počtvrté. Jsou pro letošní ročník připraveny nějaké novinky?
Určitě, například turnaje pro veřejnost ve fotbale, volejbale, na paddleboardech, v plavání. Dále je připraven jednodenní projekt Česko sportuje, na kterém spolupracujeme s Českým olympijským výborem. Bude to takové zábavné testování dětí v jejich sportovních schopnostech, včetně doporučení, v čem jsou dobré a čemu by se mohly věnovat. Přijede také celá řada zajímavých osobností, mimo jiné paralympijský vítěz mistr a světa Jirka Ježek, dorazit by měla i držitelka světového rekordu Jarmila Kratochvílová.

Přijedete vy osobně?
Samozřejmě, to by bylo hodně špatné, kdybych na festivalu, který je takovým mým děckem, chyběla. Já jsem na festivalu pravidelně, pouze občas třeba na dva dny z těch devíti odjedu kvůli práci do Prahy. I letos na Lipně budu a zúčastním se většiny aktivit.

Máte objednané hezké počasí?
Horší počasí jsme si vybrali loni. Kdyby bylo teplo a sluníčko, tak je to lepší, ale já si myslím, že špatné počasí není, je jen špatně oblečený sportovec. Kdyžtak prostě natáhneme bundy, pláštěnky a běhat a bruslit se dá také.

autor: kaj
Spustit audio