Karel Poborský zase na fotbalovém trávníku. Je patronem vznikající reprezentace do 15 let

7. říjen 2022 06:28

Fotbalová asociace České republiky se snaží držet krok s vyspělými státy. Také proto vznikl reprezentační výběr ve věkové kategorii do patnácti let. Na trávník s talentovanými fotbalisty v Českých Budějovicích vyběhl i Karel Poborský.

Jako patron týmu absolvoval s patnáctiletými fotbalisty přípravnou jednotku. Pohyboval se velmi svižně, kopací techniku měl skvělou, a že mu už není patnáct, prozradil jen šedivý plnovous.

Proč se v českých podmínkách tvoří reprezentační výběr v této věkové kategorii? „Chceme udržet krok v celosvětovém měřítku. Už jsme v této kategorii byli třeba loni na velice dobře obsazeném turnaji, kde byla Itálie, Portugalsko, Amerika, všechny tyto země už reprezentace do patnácti let mají,“ odpovídá hlavní trenér Karel Havlíček.

Trenéři pohledem zvenku a patron týmu Karel Poborský třeba přímo z prostoru uvnitř hřiště posuzují a vybírají ty nejtalentovanější hráče. „Abychom obsáhli celou republiku, máme čtyři regionální kempy. Z nich vybereme dvacet až třicet hráčů,“ dodává Karel Havlíček.

Přímo nad hřištěm kroužil po celou dobu tréninku dron. Údaje z něj a také video, trenéři vyhodnocují  a pak záběry sledují společně s hráči. „Detailně se rozebírá, co jsme na tréninku dělali a jak chceme hrát,“ potvrzuje trenér.

Tréninkové zázemí reprezentaci poskytl českobudějovický fotbalový klub. „Jsme tady maximálně spokojeni jak s ubytováním, tak tréninkovými plochami. Budějovice nám vycházejí vstříc, proto jsme tady,“ doplňuje hlavní trenér české reprezentační patnáctky Karel Havlíček.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související