Karatistka z Budějovic přivezla jako první Češka medaili ze Světových her mládeže

7. leden 2019

Karatisté se vydali trénovat do Nových Hradů. České volejbalistky hrály u Vajgaru proti Finkám. Hokejový Motor se drží na čtvrtém místě tabulky. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V neděli si zabalili zavazadla a vyrazili do Nových Hradů. Členové TJ Karate České Budějovice trénují, aby byli připraveni na velké evropské a světové akce. Z jedné z nich přivezla medaili Martina Šáchová.

Trenér Miroslav Hýsek vede TJ Karate České Budějovice už pěknou řádku let, ale poprvé jeho svěřenkyně přivezla medaili ze Světových her mládeže. Vlastně je dokonce první Češkou, které se to podařilo.

„Je to obrovský sportovní úspěch, určitě nejenom pro Martinu, ale i pro náš klub, protože jsme se tím hodně zvýraznili. Je to pro nás za posledních pět let šestá medaile na úrovni Evropy nebo světa, což je unikátní výsledek,“ komentoval Miroslav Hýsek.

Třeboňští taekwondisté vozí pravidelně medaile z mistrovství Evropy i světa

Třeboňský klub taekwonda je velmi úspěšný, vychovává mistry Evropy i světa. Starší juniorky Eliška, Veronika a Anežka přivezly z mistrovství Evropy devět medailí

Třeboňské taekwondistické juniorky navazují na éru několikanásobného mistra světa v mužské kategorii Jana Mračka. Letos přivezly medaile z mistrovství světa i Evropy.

Úspěch může být podle něj i motivací pro další členy oddílu. „Vidí, že to jde prosadit se na světové úrovni a že mohou uspět i v té seniorské kategorii, kde už se v současné době jedná de facto o profesionální sport,“ dodal.

Martina Šáchová řadí stříbro ze světové ligy hodně vysoko. A v Nových Hradech už připravuje plány pro další období. „Nejbližším cílem je teď mistrovství Evropy v Dánsku, které se bude konat v únoru, a ještě mě příští rok čeká mistrovství světa v Chile, kam bych se chtěla nejdřív nominovat a potom udělat nějaký dobrý výsledek,“ řekla.

Na českobudějovickém Biskupském gymnáziu, kde studuje, mladé karatistce vycházejí vstříc. „Mám individuální plán, učitelé mi vycházejí ve všem vstříc, spolužáci mi pomáhají s poznámkami. Zatím mi vychází samé dobré známky, ale uvidíme, ještě není konec,“ uzavřela.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Výsledkově dopadl skvěle zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy volejbalistek v Jindřichově Hradci. Premiéru si odbyly obě nahrávačky. Do základu nastoupila Simona Kopecká.

Podle ní vítězství 3:2 vlije do žil českých hráček bojovnou krev. „Určitě nám dá sebevědomí, protože to byl papírově těžší soupeř. Byly jsme všechny nervózní, první set jsme jakž takž doklepaly, ale potom jsme vypadly na příjmu a nedokázaly jsme ubránit útok. Pak se povedla výměna nahrávaček a dopadlo to dobře,“ popsala.

Zatímco hokejový Motor o víkendu nehrál, jeho největší konkurenti ve druhé nejvyšší soutěži ztráceli. Kladno podlehlo Havířovu 3:4 a Jihlava Vsetínu 2:3.

A jak se tyto výsledky promítly do tabulky? První je Jihlava (83 bodů), druhý Vsetín (72 bodů a zápas k dobru), třetí místo Kladno (71 bodů) a čtvrtý Motor (70 bodů, jedno utkání mají České Budějovice také ještě v záloze).

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související