Kamba festival v Táboře bude. Organizátoři našli způsob, jak ho v covidové době uspořádat

21. květen 2021

O chuti žít, o příležitosti se znovu nadechnout, o malých krocích, které vedou ke změně, i o puberťácích, kteří se tváří blbě, bude letošní ročník Kamba festivalu v Táboře.

Měl být už pátý, ale vzhledem k loňskému zrušenému ročníku se letos zájemci o práci na sobě sejdou počtvrté. „Loni jsme museli akci na poslední chvíli odvolat, nevěděli jsme, jak se bude situace vyvíjet, a máme opravdu velkou radost, že letos se to povede,“ říká ředitel festivalu a psychiatr Jan Homola.

Festival ale bude v jiném formátu, online. „Pro nás je hrozně důležité navázat na předchozí úspěchy, na zpětnou vazbu od lidí, která byla naším motorem, abychom festival dělali dál a nevynechali další rok,“ vysvětluje Jan Homola.

Čtěte také

Velká část akce se zaměřuje na duševní zdraví, ale Kamba festival se podle ředitele snaží pokrýt i další potřeby lidí. „Budeme mít například workshop s fyzioterapeutem o tom, jak se správně nadechnout. Pravidelně zveme jako hosty lidi z duchovní sféry. Snažíme se myslet opravdu na všechny rozměry člověka,“ dodává.

Kamba festival vypukne ve středu 26. května. Po tři středeční odpoledne a večery se pak bude konat online a v sobotu 12. června by se účastníci měli sejít osobně v Divadle Oskara Nedbala v Táboře. Připraveny jsou pro ně přednášky a workshopy, jejichž cílem je vnést elán do života. Podrobnosti zájemci najdou na stránkách Kamba festivalu.

Celý rozhovor s ředitelem Kamba festivalu a psychiatrem Janem Homolou si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související