Kam a kdy se můžete vydat na covid test v Jihočeském kraji? Máme pro vás soupis všech míst

4. únor 2021 05:00

Každá okresní nemocnice v jižních Čechách má své odběrové místo, každá ale se svým specifickým režimem. Testuje se ale i jinde, než v nemocnicích. Odběrová místa jsou určená jak pro pacienty s žádankou od lékaře nebo hygieniků, ale také pro samoplátce. V současné době se mohou samoplátci nechat testovat v odběrových místech všech jihočeských nemocnic s výjimkou českobudějovické. Celkem je nyní v regionu 12 odběrných míst.

Nemocnice České Budějovice

Odběrové místo pro indikované případy se nachází na parkovišti u hlavního vstupu do nemocnice a standardně je v provozu ve všední dny od 9 do 14 hodin.

Objednávkový systém najdete na https://www.nemcb.cz/.

Provedení odběrů bez předchozího objednání není možné. Nemocnice České Budějovice, a.s. i nadále provádí testování pouze u osob indikovaných KHS Jihočeského kraje nebo ošetřujícím lékařem.

Nemocnice Český Krumlov

Odběrové místo se nachází v areálu nemocnice - pavilon J (v místě bývalé lékárny). Vjezd nebo vstup do areálu nemocnice k tomuto odběrovému místu je přes hlavní vchod nemocnice po vyznačené trase.

Čtěte také

Indikující lékař zadá elektronickou žádanku do aplikace UZIS. Potom je nutno informovat na e-mailovou adresu: odberovemisto@nemck.cz o odeslání žádanky UZIS. V této informaci musí být rodné číslo pacienta + telefonní kontakt na indikujícího lékaře. Jenom tak se daří žádanku dohledat. Jméno a příjmení v této informaci být nemusí.

Pacient bude telefonicky kontaktován zaměstnancem odběrového místa a objednán k odběru. Jiná možnost objednání t.č. neexistuje.

Fotografii místa a další důležité informace najdete zde:

http://www.nemckr.cz/index.php/cs/component/k2/item/240-slide-7

Nemocnice Jindřichův Hradec

Provozní doba odběrového místa:

Pondělí až pátek: 

8:00 – 13:00 hod

Objednávací doba na výtěry PCR:

Pondělí až pátek: 

8:00 – 13:00 hod

Tel: 728 230 031

Odběrové místo je určeno pro předem objednané pacienty a odběrový systém drive-in (pacienti přijíždějí autem a nevystupují).

Nemocnice Písek

Provozní doba: pouze na objednání (po telefonické domluvě).

Je určeno pacientům indikovaným praktickými lékaři, Zdravotní záchrannou službou, Krajskou hygienickou stanicí i samoplátcům.

Upozornění: Na vyšetření na Odběrové místo COVID-19 je nutno se předem objednat.

Kontaktní telefon:

+420 773 751 644.

Odběrové místo najdete v zadním traktu pavilonu bývalé mikrobiologie mimo areál nemocnice s dobrým přístupem. Směrování umožněno vertikálním i horizontálním značením.

U vchodu vyčkejte příchodu sestry, případně se zařaďte do fronty a dodržujte odstup dva metry od ostatních osob. Noste vždy roušku, nikdy ne samotný respirátor (ten má výdechový ventil, kterým ohrožujete okolí). Máte-li respirátor, pak přes něho mějte nasazenou roušku.

Výtěr se provádí na místě k tomu personálem určeném. Každý pacient po vyšetření obdrží informační leták s dalšími pokyny.

Nemocnice Tábor

K vyšetření se objednávejte telefonicky na telefonním čísle 775 863 113. V rámci telefonické objednávky, bude zájemce objednán na konkrétní datum a čas. Pokud je tel. linka obsazená, zdravotník mluví s pacientem, který se dovolal před Vámi, zkoušejte spojení opakovaně. Prosíme o pochopení a trpělivost.

Zájemci o vyšetření, kteří přijdou do odběrového místa bez objednání, si musí na vyšetření počkat a budou vyšetřeni v nejbližší volný čas, ovšem s ohledem na maximální stanovenou denní kapacitu!

Telefonické objednaní je možné pouze v provozní době odběrového centra

Pondělí až pátek:  7:30 – 14:30 

Sobota, neděle 7:30 – 11:00

ROZŠÍŘENÍ PROVOZU ODBĚROVÉHO CENTRA před nemocnicí:

Pondělí až pátek:  8:00 – 14:30

Sobota, neděle 8:00 – 11:00

Nemocnice Prachatice

Testování nadále probíhá v odběrovém stanu v areálu Nemocnice Prachatice a to každý pracovní den dle harmonogramu objednávek. Toto místo je primárně určeno pro indikované pacienty praktickým lékařem nebo příslušnou hygienickou stanicí. V případě volných kapacit odběrů lze umožnit testování i samoplátcům.

Všechny doplňující informace prachatické nemocnice najdete zde:

https://www.nempt.cz/vsechny-informace-pro-pacienty-ke-covid-19-rozcestnik/

Nemocnice Strakonice

Přístup k odběrové místnosti je umožněn skrz tzv. technický vjezd do areálu nemocnice v ulici MUDr. Hradeckého. Odběrové místo i příchod k němu jsou označeny a nachází se ve vzdálenosti cca 80 m od tohoto vchodu. Vyšetření je provedeno pacientům, kterým jej doporučí lékař nebo krajská hygienická stanice.

Samoplátci

Odběr pro standardní PCR test se provádí v Odběrovém místě Nemocnice Strakonice na základě předem uhrazeného poplatku (nutno prokázat dokladem o zaplacení, např. výtiskem z internetového bankovnictví).

Odběrová místa v jiných laboratořích

Synlab 

Laboratoře SYNLAB provozují v Českých Budějovicích aktuálně 2 odběrová pracoviště pro odběry na vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2.

V nedávno otevřeném mobilním odběrovém pracovišti SYNLAB v českobudějovické ulici Vrbenská mohou na odběr dorazit jak pacienti indikovaní lékařem, tak samoplátci.

Objednat se musí v obou případech předem, a to v novém online rezervačním systému na webu www.synlab.cz/covid-19

Odběrové pracoviště v ulici U Tří lvů přijímá pouze samoplátce a pro rezervaci na odběr zde slouží telefonní linka +420 731 595 088.  

Nextclinics

Laboratoř Nextclinics znovu testuje samoplátce ve stanu u hlavního vchodu do areálu výstaviště v Husově ulici. Odběry jsou prováděny bez předchozího objednání od pondělí do čtvrtka vždy od 8 do 14 hodin.

Spustit audio