K bazénu za stokorunu. Provozovatelé jihočeských letních koupališť zdražují vstupné

29. květen 2023 07:33

Přípravy na sezónu na letních koupalištích vrcholí. Kromě úklidu finišují také stavební úpravy. Řada jihočeských areálů ale také pro návštěvníky připravila nové ceníky. Provozovatelé musí zdražovat.

„Místo dlažby bude fólie, kterou budeme nalepovat v bazénech. Už jsou tu pracovníci dvou firem,“ komentuje asistent ředitele Správy tělovýchovných a rekreačních zařízení města Strakonice Miroslav Bouček rekonstrukci dvou dětských bazénů.

Kromě povrchu budou mít bazény i nové herní prvky. „Říkáme tomu Rumpál podle věže, která je tady ve Strakonicích, a tato věž bude doplněna o tři nové skluzavky,“ říká Miroslav Bouček. Rekonstrukce dvou dětských bazénků ale nebude hotová na začátek sezony.

Padesátimetrový venkovní bazén ve Strakonicích bude při dobrém počasí přístupný od 1. června. Za vstupné si lidé tuto sezónu připlatí. „Ceny budou lehce zvýšené. Vychází to na jeden vstup o deset korun. Základní vstupné bude sto korun,“ uvádí vedoucí plaveckého stadionu Petra Šímová.

Venkovní koupaliště Hulák v Prachaticích bude připravené kolem 10. června. „Museli jsme poprvé od vybudování koupaliště zdražit. Cena pro dospělého se posunula ze sedmdesáti na sto korun, pro dítě ze čtyřiceti na šedesát,“ doplňuje ředitel Sportovních zařízení Prachatice Martin Kutlák.

Zdražovat se chystají i ve Vodňanech. „Jako provozovatele nás postihl nárůst cen energií a dalších nákladů, takže jsme nuceni zdražit, nicméně není to horentní suma. Zdražení se bude pohybovat mezi deseti a patnácti procenty oproti loňskému roku,“ potvrzuje ekonomka Lenka Martanová. Pokud bude hezké počasí, vodňanské koupaliště se návštěvníkům otevře 1. června.

Spustit audio

Související