Jste Víla, Zamyšlená nebo Impulzivní? Poznejte se v knize Sedm Tibeťanek a získejte cenné rady

14. březen 2016

Tajemství chuti do života. Takový podtitul má kniha Sedm Tibeťanek, kterou napsala Gerti Samelová. Jedná se o tibetskou typologii pro ženy založenou na prastarém učení o harmonii energií. Čtenářkám by měla pomoci uspořádat si život k co největší spokojenosti.

Kniha je určená laikům a nepředpokládá hlubší znalosti orientální medicíny. Autorka rozebírá charakteristiky jednotlivých osobností, uvádí vhodná tělesná a meditační cvičení, alternativní postupy a mnoho praktických rad pro každý typ.

Ženskou typologii vypracoval tibetský lékař a farmakolog Namgyal Quasar, přední pracovník Ústavu pro výzkum tibetské medicíny v Dharmasale. Založení ústavu inicioval současný dalajlama.

V knize se mimo jiné dočtete, že Tibeťané tvrdí, že z negativních emocí vychází špatné jednání a ze špatného jednání povstává nemoc. Proto každá léčba musí začít změnou pacientova životního postoje.

Součástí knihy je testovací tabulka se stovkou otázek. Po jejich zodpovězení se dozvíte, jaký jste typ - Víla, Královna, Mírná, Impulzivní, Zamyšlená, Suverénní nebo Šťastná. U každé této Tibeťanky autorka popisuje, o jakou osobnost se jedná, co vypovídá její tělo, co jí pomáhá a léčí, jak se má správně stravovat, jaká dovolená ji osvěží, kde by měla optimálně bydlet, jaké zaměstnání je pro ni to pravé a jaký typ muže by si měla vybrat, aby byla šťastná.

Sedm Tibeťanek tak podle autorky pomůže v malých všedních situacích i na velkých životních křižovatkách.

Kniha Sedm Tibeťanek Gerti Samelové. Tabulka, podle které určíte, jaký jste typ
Spustit audio