Jižní Čechy hostí cyklistický závod, peloton startoval i z budějovického náměstí

31. srpen 2017

Jihočeský kraj hostí cyklistický etapový závod Okolo jižních Čech. Peloton zhruba 160 závodníků bude do neděle 3. září omezovat průjezd po některých silnicích. Řidiči by se ale neměli na jednotlivých místech zdržet dlouho.

Policejní doprovod podle ředitele závodu Jana Hájka omezí dopravu v místě průjezdu závodníků maximálně na 15 minut. „Vepředu pojede policejní vozidlo, potom bude následovat konvoj doprovodných aut, samotní závodníci, za nimi pak auta mechaniků a na konec policejní vůz se šachovnicovým praporkem, který by zase měl ten provoz uvolňovat,“ popsal.

Závod začal ve středu v Jindřichově Hradci, ve čtvrtek pak peloton startoval v Českých Budějovicích. Do druhé etapy závodníci vyjížděli z náměstí Přemysla Otakara II. a čekala je 135 kilometrů dlouhá trasa. Cíl byl v Táboře.

V pátek startuje třetí etapa u rakouských hranic. Na trasu dlouhou 152 kilometrů vyjedou závodníci z Českých Velenic ve 13 hodin. Jejich cíl bude tentokrát v Nové Bystřici. Podle ředitele závodu Jana Hájka tato etapa přinese první větší stoupání letošního ročníku.

V sobotu 2. září cyklisté pojedou z Třeboně do Kaplice a nedělní etapa povede z Dačic do Jindřichova Hradce

Závodu Okolo jižních Čech se účastní 27 profesionálních týmů z Evropy a Asie. Nechybí mezi nimi závodníci z České republiky, Švýcarska nebo Turecka. „Z těch profesionálních stájí se účastní mladší závodníci. Když se zde prosadí, tak teprve potom budou startovat v top týmech. Máme tu cyklisty z Belgie, Itálie a letos poprvé se nám přihlásila kazašská Astana,“ doplnil Jan Hájek.

Jihočeský kraj hostí cyklistický etapový závod Okolo jižních Čech. Druhá etapa začínala na náměstí v Českých Budějovicích
autoři: kaj , hoch
Spustit audio