Jindřichův Hradec vstoupí do akční skupiny Česká Kanada

28. květen 2012

Jindřichohradečtí radní odsouhlasili vstup města do akční skupiny Česká Kanada. Ta vzniká v regionu na popud místních zemědělských firem.

Vstoupit by do ní měly například mikroregion Jindřichohradecko, mikroregion Dačicko, město Strmilov, obec Kunžaku, Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Jindřichově Hradci nebo Jihočeská hospodářská komora. Do budoucna by měla být akční skupina otevřena například i neziskovým organizacím.

Jejím hlavním cílem bude, podle místostarosty Jindřichova Hradce Bohumila Komínka, zvýšit šance na čerpání dotací. „Měla by tu být možné získávat dotace i na menší projekty, které v tuto chvíli nedokážeme získat. Tato akční skupina bude z hlediska celého regionu největší ze všech místních akčních skupin a bude vytvářet pohled na celou tu krajinu a dotační tituly z jiného úhlu, než kdyby si to každé město nebo mikroregion řešily samy,“ vysvětluje Komínek.

Akční skupina Česká Kanada by měla začít fungovat od začátku příštího roku. Jindřichův Hradec by do ní měl přispívat jednou korunou za obyvatele a rok, vstup do společenství proto musí posvětit ještě zastupitelstvo města, které se sejde 30. května.

autor: hoch
Spustit audio