Jindřichohradecké sportovní týmy získaly podporu od města

30. říjen 2011

Jindřichův Hradec podpoří seniorské sportovní týmy. Poté, co na svém srpnovém zasedání schválili jindřichohradečtí zastupitelé pravidla pro poskytování finanční podpory seniorským sportovním týmům, rozhodli nyní také o rozdělení základní částky této podpory.

Na finanční podporu města mají nárok seniorské sportovní týmy, které se účastní ve svém sportu v národní dlouhodobé mistrovské soutěži nebo v dlouhodobé postupové soutěži a tím reprezentují město. O finanční podporu se přihlásily čtyči týmy - KLH Vajgar, BK Lions, HBC Olymp a TJ Házená Jindřichův Hradec.

Ucházet se budou celkem o 1,5 milionu korun, jak ale řekl starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka, jistých zatím mají pouze 825 tisíc a to pokud splní všechny podmínky: „Na sportovní sezónu je vyčleněno 1,5 milionu korun. Začala na podzim a končí někdy v dubnu příštího roku. V tomto okamžiku z letošního rozpočtu se bavíme o finančních prostředcích ze základní částky, kam se mohou kluby přihlásit. V tomto okamžiku se jedná o 825 tisíc korun.“

„Další částky budou z rozpočtu příštího roku, na ty ale kluby nemusí dosáhnout, když nepostoupí do play-off nebo když se v závěru play-off neumístí. Finanční prostředky se případně nebudou vůbec čerpat,“ vysvětlil Mrvka.

autor: hoch
Spustit audio