Jindřichohradecká nemocnice dokončuje převzetí nemocnice dačické

4. květen 2009

Dačickou nemocnici převzala z rozhodnutí Jihočeského kraje pod svou správu nemocnice v Jindřichově Hradci. Stalo se tak už 1. května, ale vzhledem k tomu, že dnes je první pracovní den nového týden, tak úplně vše ještě hotovo není.

"V pátek jsme začali přebírat pracovníky, ale v určitých případech se to neobešlo bez problémů, protože každý je zvědavý, jaký dostane plat a jaké budou podmínky. Vstupují do určité nejistoty, což je pochopitelné. Tuto agendu bychom chtěli během dneška uzavřít. Bohužel ve hře je příliš mnoho subjektů, chirurgii bude nadále provozovat PP Hospitals, my budeme mít smlouvu o pronájmu majetku s Nemocnicí Dačice a majitelem celého areálu je město. Proto jednání jsou hodně obtížná a předpokládám, že během 14 dnů vše uzavřeme," potvrdil Českému rozhlasu ředitel jindřichohradecké nemocnice Jan Mlčák.

Podle ředitele jindřichohradecké nemocnice Jana Mlčáka jsou největším problémem v Dačicích otázky personální: "Dačická nemocnice je zatížena nedostatkem lékařů, což je největší problém. Bohužel jsme v takové situaci, že tento problém nemůžeme nijak razantně řešit, protože také na tom nejsme ideálně."

Spustit audio