Jihočeským Živnostníkem roku je žena. Vyrábí oblečení pro rodiče, kteří nosí děti na těle

30. září 2015

Na mateřské dovolené si ušila první bundu, ve které mohla nosit své první dítě. Teď už takové oblečení vyrábí ve vlastní firmě a zaměstnává další lidi. Rehanu Ježkovou odborná porota zvolila Živnostníkem roku Jihočeského kraje.

Rehana Ježková zastává názor, že narozené děti patří k mámě. Obě své děti nosila v šátku. Pak začala upravovat i bundy a kabáty tak, že do nich šila vpínací vsadky. Nyní její malá firma prodává oblečení i na internetu a v posledních letech roste. Zájem matek o tento typ oblečení a životní styl totiž sílí.

V jihočeském kole soutěže dále zabodovalo malé rodinné pekařství, ale také detektivní a bezpečnostní agentura, která zaměstnává především lidi s tělesným postižením. O titul bojoval i malý podnik, který prodává antikoncepční pomůcky pro ženy, nebo muž, jenž vyvíjí diagnostické metody práce s dětmi a dospělými.

V kategorii firem zvítězila společnost Briklis. Ta se specializuje na výrobu lisů. Začínala s lisy na zpracování dřevěného odpadu, z pilin a třísek vyráběla brikety, nyní stejným způsobem dokáže zpracovávat i další druhy odpadu. Vyrábí například lisy na železné třísky.

Na druhém místě skončila firma, která vyrábí plastová okna a ocelové výztužné profily, třetí příčku obsadil malý rodinný pivovar s restaurací z Vimperka.

Vítězové jihočeského klání postupují do celorepublikového finále. Utkají se před odbornou porotou v prosinci v Praze.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio