Jihočeský kraj patřil Rallye Český Krumlov. Popáté v řadě zvítězil Kopecký

20. květen 2019

Máte rádi burácení motorů a vůni benzínu. Rallye Český Krumlov je největší motoristickou akcí v Jihočeském kraji. A letos, letos se jela už po sedmačtyřicáté.

Zatímco závodníci bojovali o co nejlepší časy, my se vyptávali diváků. „Vylákal mě kamarád. Líbí se mi rychlá auta. Speciálně jsme se přišli podívat na Honzu Kopeckého.“

Rallye Český Krumlov vyhrál popáté v řadě za sebou Jan Kopecký. Václav Pech dlouho bojoval o druhé místo, ale ve 13. rychlostní zkoušce trefil balík slámy, vylomil kolo a rallye pro něj skončila.

Přesto potvrdil, že právě tento závod mu přirostl k srdci. „Krumlov je jednoznačně nejhezčí soutěž celého mistráku. Je to pro nás srdeční záležitost,“ dodal Václav Pech.

V Jihostroji končí Australan Staples

Volejbalisté Jíhostroje už se rozloučili s Australanem Maxem Staplesem. Smečař, který pomohl Českým Budějovicím k titulu pokračovat na jihu nebude.

„Max bude mít příští sezonu hlavně reprezentační povinnosti. Dohodl se v Belgii, aby byl i blíže své přítelkyni. V Budějovicích už nebude pokračovat,“ potvrdil manažer mistrovského klubu z Robert Mifka.

Sportovní ozvěny výsledkově

Dva výsledky Fortuna národní ligy. Dynamo České Budějovice porazilo Varnsdorf 3:0, Táborsko prohrálo 0:1 se Sokolovem.

Tradiční pohled na tabulku a výsledky fotbalového Ondrášovka krajského přeboru: Roudné – Protivín 0:3, Čimelice – Třeboň 1:0, Katovice – Dražice 4:0, Český  Krumlov – Osek 2:0, Lom – Blatná 1:1, Olešník – Želeč 3:1, Jankov – Hluboká 0:2 a  Milevsko – Rudolfov 0:0. První místo je jasné. Olešník 67 bodů. Zajímavý je závěr: 12. Hluboká 29, 13. Želeč 28, 14. Rudolfov 28, 15. Dražice 26 a poslední Roudné, 16. místo 21 bod.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.