Jihočeský kraj bude vybírat, kdo podstoupí očkování proti takzvané prasečí chřipce

11. srpen 2009

Do začátku září má Jihočeský kraj, stejně jako ostatní kraje v republice, stanovit počty lidí, kteří budou chráněni proti takzvané prasečí chřipce očkováním. Republikový pandemický plán počítá s tím, že proti prasečí chřipce bude očkována čtvrtina obyvatel. Zhruba stejný počet lidí bude proočkován i na jihu Čech.

Českému rozhlasu to potvrdila Ivana Stráská, náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje pro zdravotnictví: "Na kraje v tuto chvíli padá úkol, aby vytipovaly osoby nezbytné pro chod společnosti, u kterých se počítá s proočkováním. Také mají vytipovat místa, kde by očkování měla probíhat."

Vakcínu dostanou lidé, kteří zajišťují chod státu, například lékaři, politici nebo policisté, a dále občané chronicky nemocní.

Takzvané prasečí chřipce a ochraně proti ní bude věnováno i dnešní Bez obalu. Naladit si ho můžete dnes v půl čtvrté odpoledne. Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

Spustit audio