Jihočeské divadlo si chce udržet diváky i v novém roce, nabízí vstupenky za zvýhodněnou cenu

15. prosinec 2022 14:42

Pořadatelé kulturních akcí trochu s obavami vyhlížejí příští rok. Lidé začali víc šetřit a pro některé z nich se kultura možná stane zbytnou položkou. V Jihočeském divadle v Českých Budějovicích se proto před Vánocemi snaží nabídnout divákům zvýhodněné balíčky na příští rok.

Zatím bývá hlediště zaplněné. „My jsme měli velký strach, co bude po létě, jestli lidé divadlo úplně nevynechají ze svého volného času vzhledem ke všemu, co se děje, ale naštěstí je návštěvnost stále moc pěkná,“ potvrzuje ředitel Lukáš Průdek.

Po covidové pauze se ale chování diváků změnilo – lístky si kupují jen pár dní dopředu. A teď na ně doléhá i zdražování všeho kolem.

Jestli začnou šetřit i na kultuře, to je pro Lukáše Průdka zatím velká neznámá. „Jak to bude v lednu, únoru, neumím vůbec říct. Jediné, podle čeho to mohu odhadnout, je, že teď lidé chodí a já nepředpokládám, že by se zlomem rokem najednou spadla klec a lidé divadlo úplně vynechali. Alespoň doufám, že to tak nebude,“ uvažuje.

Předprodeji vstupenek na příští rok se v Jihočeském divadle zatím daří. „Hodně našich představení je koncipováno jako rodinných a ukazuje se, že právě rodiny s dětmi teď chodí nejvíc. Potom se kupují dárkové poukazy, kuponové předplatné, produkty, které se dávají jako dárek,“ říká Pavla Hornychová z obchodního oddělení.

Ale i Jihočeské divadlo bude po Vánocích bojovat o každého diváka, a tak už teď nabízí různé dárkové balíčky vstupenek nebo malé druhy předplatných. „Je to taková zkrácenina klasického předplatného z minulých let a je to varianta, jak ušetřit na vstupném. My se snažíme divákům nabízet různé možnosti, jak navštívit více představení a ušetřit,“ dodává Pavla Hornychová.

Spustit audio

Související