Jihočeské divadlo o víkendu ocenilo své herce cenami Jihočeské Thálie, nechyběly ani ceny za rozhlasové herectví

25. duben 2022 14:16

Dvě sezóny téměř bez diváků zažilo v uplynulých dvou letech taky Jihočeské divadlo. I během pandemie koronaviru ale vznikly inscenace s pozoruhodnými výkony, za které umělci dostali ocenění Jihočeskou Thálií. A tradičně nechyběly ani ceny za rozhlasové herectví.

Už po pětadvacáté, a přesto znovu jinak. Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích o víkendu ocenilo své herce, zpěváky, tanečníky i loutkoherce cenami Jihočeské Thálie. Tentokrát se slavnostní udílení odehrávalo on-line, stejně jako uplynulé dva divadelní roky s koronavirem. Diváci sice seděli pohromadě v sále, ale moderátor na ně promlouval z obrazovky.

Z filmového plátna pozdravil diváky i své kolegy herec Pavel Oubram, který se ujal role moderátora slavnostního večera. Ve vtipném sestřihu předal skleněnou okřídlenou sošku múzy Thálie mnoha svým kolegům, ale jedna cena zbyla i na něj. A sice Cena Českého rozhlasu České Budějovice za četbu na pokračování z románu Daphne du Maurier Hospoda Jamajka.

A protože se v historickém prostoru Solnice udělovala ocenění i za rok 2020, předal ředitel českobudějovického studia Zdeněk Duspiva Cenu Českého rozhlasu ještě Tomáši Drápelovi. Získal ji za četbu na pokračování z románu Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy.

Postavu krále Šumavy Josefa Hasila teď Tomáš Drápela ztvárnil ještě v činoherní inscenaci v režii Tomáše Brutovského.

Celou reportáž Pavly Kuchtové si poslechněte online.

V historickém prostoru Solnice se udělovala ocenění i za rok 2020, ředitel českobudějovického studia Zdeněk Duspiva předal Cenu Českého rozhlasu Tomáši Drápelovi. Získal ji za četbu na pokračování z románu Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy.
Spustit audio

Související