Jihočeská univerzita otevírá kurzy pivovarnictví pro veřejnost

27. listopad 2017

V minipivovaru Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se neučí vařit pivo jenom studenti. Škola nově otevřela kurzy vaření zlatavého moku i pro veřejnost.

Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity tak reaguje na aktuální trend. V současné době je v České republice přes 350 minipivovarů, z toho jich 150 vzniklo v posledních třech letech.

Vedoucí katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů Pavel Smetana uvedl, že téměř každý týden vzniká nový minipivovar. Domácích varen piva je pak nespočet.

Do kurzů se mohou přihlásit všichni, kdo chtějí zkusit pod odborným dohledem uvařit svoji první várku piva. Lekce jsou ale vhodné i pro zkušenější zájemce, kteří chtějí vylepšit své receptury nebo vyzkoušet nové.

Vědomosti a zkušenosti předá sládek s dlouholetou praxí z velkého pivovaru. Organizátoři budou programy kurzů upravovat podle potřeb samotných zájemců. „Lidé si sami určí, na co kurz chtějí zaměřit. Mohou se například dozvědět něco o čistění a dezinfekci provozu, nechat zasvětit do problematiky pivních druhů nebo získat aktuální informace o legislativě k minipivovarům a domácímu vaření,“ upřesňuje Pavel Smetana.

Zájemci najdou další podrobnosti o kurzech na webu Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.

Spustit audio