Jihočeská města a obce bojují o Zlatý erb, cenu za nejlepší webové stránky nebo elektronické služby

9. únor 2010

Celkem sedm měst a obcí z jihu Čech se přihlásilo do letošního ročníku Zlatého erbu, soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. O cenu chtějí bojovat čtyři města - Český Krumlov, Veselí nad Lužnicí, Strmilov a Vodňany a ještě tři obce.

Do Zlatého erbu se přihlásily obce Horosedly na Písecku, Chlumec z Českokrumlovska, což je obec s pouhými osmi desítkami obyvatel, a Malenice ze Strakonicka. Zatímco první dvě obce jdou do soutěže se svými webovými stránkami, Malenice přihlásily turistickou prezentaci nazvanou Krajem pod Šumavou.

V celostátní kole soutěže Zlatý erb Jihočeši bodovali naposledy v roce 2006, tehdy Bechyně získala třetí místo za městské webově stránky a České Budějovice obsadily druhou příčku v kategorii elektronických služeb za online přenosy z jednání městského zastupitelstva.

Město Český Krumlov přihlašuje do letošního ročníku Zlatého erbu jak webovou prezentaci pro turisty, tak také prezentaci pro občany Českého Krumlova. Kromě toho se chce o cenu ucházet i s osmi elektronickými službami.

"Webové stránky pro občany jsme aktualizovali prakticky na konci roku 2009 a práce ještě pokračují. Ze zásadních změn bych jmenovala novou titulní stranu, která se zpřehlednila a získala nový rozcestník pro snazší orientaci návštěvníků. Z dalších bych například jmenovala funkci Rychle hledám, což je systém klíčových slov, která jsou nejčastěji hledána na webu města. Slova jsou přehledně shrnuta na jedno místo na hlavní straně."

Podle propozic soutěže Zlatý erb dnes začínají krajská kola, o celostátních vítězích bude jasno v dubnu. Své město či obec mohou v hlasování podpořit i občané - rady jak na to najdou zpravidla přímo na webových stránkách přihlášených měst a obcí.

Do soutěže je přihlášeno téměř 300 měst a obcí.

autor: Ivan Mls
Spustit audio