Jediným partnerem jindřichohradeckého Muzea fotografie zůstane město

3. červenec 2011

Národní muzeum fotografie bude v Jindřichově Hradci i nadále. Jeho existenci ohrozily neshody mezi původními zakladateli - městem Jindřichův Hradec a občanským sdružením Muzeum fotografie.

Do konce června totiž měli podle nové legislativy podepsat změnu Zakládací listiny muzea. Nemohli se ale dohodnout na počtu zástupců v dozorčí radě, ani na obsazení postu ředitele. Občanské sdružení Muzeum fotografie nakonec z projektu vystoupilo a jediným partnerem tak zůstává město Jindřichův Hradec.

Jak by mělo Národní muzeum fotografie dál fungovat, přiblížil jeho ředitel Miloslav Paulík: „Představuji si to tak, že by měl být je jeden partner - město a další osobnosti fotografe, ať už Asociace fotografie, Svaz českých fotografů, Svaz novinářů nebo Komora fotografů. Měli by přispívat k využití objektu, vytvořit mezi nimi smlouvu, která by měla jakousi širší platnost. Jistě by se uskutečňovala řada výstav a kongresů, na kterých by tito partneři a osobnosti partnerů spolupracovali.“

Nyní tedy bude formována nová Zakládací listina Národního muzea fotografie s jediným partnerem, městem Jindřichův Hradec, a také nová dozorčí rada, jejíž obsazení by mělo být známo v srpnu.

autor: hoch
Spustit audio