Jde o baráž a možnost bojovat o extraligu. Hokejisty Motoru čeká semifinále se Vsetínem

13. březen 2019 14:45

Až úterní večerní zápas mezi Vsetínem a Prostějovem rozhodl o tom, kdo bude soupeřem Motoru České Budějovice v semifinále druhé nejvyšší hokejové soutěže. Jihočeský tým se vydá na Valašsko do Vsetína.

Zatímco většina fanoušků nejspíš sledovala zápas, který rozhodoval o soupeři Motoru, trenér Václav Prospal měl jiný program. „My to budeme mít připravené na videu, takže proč se stresovat. Já jsem se byl vypotit, byl jsem si zahrát hokej za staré pány Motoru,“ prozradil.

Nejenom hráči, ale také trenéři totiž potřebují občas upustit páru a odreagovat se. Únava není ani tak fyzického rázu jako psychická. „Potřebovali jsme trochu vypnout. Samozřejmě ty výsledky jsme sledovali, ale že bych seděl doma a koukal na hokej, to ne,“ dodal Václav Prospal.

Vsetín dával v sezóně hodně gólů, ale zda tomu tak bude i v semifinále, je otázkou. „Tam proti sobě budou stát dva dobré týmy. Oba chtějí postoupit do další fáze, do baráže, oba mají ambice. Uvidíme po prvním zápase. My víme, že v pátek začínáme u nich a na to se připravíme,“ říká trenér Motoru.

Nejmladším obráncem v historii Motoru je Václav Svach. Překonal rekord Stanislava Neckáře

Čtvrtfinále WSM ligy v sezóně 2016/17 hraje ČEZ Motor České Budějovice proti HC Zubr Přerov. První zápas vyhráli budějovičtí hokejisté 5:4 v prodloužení

Hokejista Stanislav Neckář, který se narodil v Písku, prožil pestrou a bohatou kariéru. Ve Vídni se stal mistrem světa, v dresu Tampy vyhrál Stanley Cup. V této sezoně ale přišel o rekord.

Jeho tým nezačne sérii v domácím prostředí. Jako malý návod může využít zkušenosti ze čtvrtfinále, kdy tři vítězství ze čtyř vybojovali Jihočeši na havířovském ledě. „Já si myslím, že pro nás bude výhoda, že budeme začínat venku,“ komentuje Václav Prospal.

Motoru dlouhodobě chybí zraněný Šimánek, problémy mají i další hráči. „Jsou tu kluci, kteří jsou dobití, zranění. To nejlepší z celého kádru hrát určitě nemůže, už to tak bylo proti Havířovu. Budeme hrát s těmi, kdo jsou zdraví, a s těmi, kteří mají vůli za nás hrát i třeba přes nějaké zranění,“ doplňuje trenér s trpkým pousmáním.

První dva zápasy semifinálové série Chance ligy se hrají v pátek 15. března a v sobotu 16. března na ledě Vsetína. Do budějovické Budvar arény se hokejisté přesunou v úterý a ve středu. K postupu jsou potřeba čtyři vítězství, celkem se tak série může protáhnout až na sedm zápasů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související