Jaroslav Plesl a Lenka Krčková nahráli v budějovickém rozhlase četbu románu Soudce z milosti

24. červen 2015

Jako četbu na pokračování připravil Český rozhlas román Ivana Klímy Soudce z milosti. Nahrávka vznikla ve studiu v Českých Budějovicích. Účinkují Lenka Krčková, herečka Jihočeského divadla, a Jaroslav Plesl z Dejvického divadla.

Četbu bude vysílat Český rozhlas Vltava denně od pátku 26. června v 18.30 hodin. Román je rozdělen do deseti částí. Připravila Hana Soukupová, režie Luboš Koníř, mistr zvuku Jiří Volf.

Poslechněte si ukázku a podívejte se ve fotogalerii, jak vypadá scénář.

Soudce z milosti je román, který vznikl v letech 1972 až 1985. Odehrává se po začátku normalizace, kdy je soudce Adam Kindl pověřen prací na případu Karla Kozlíka. Ten prý pustil plyn v domě své bytné a tím zabil její vnučku. Očekává se, že Adam Kindl vynese rozsudek trestu smrti, ale soudce není o vině Kozlíka zcela přesvědčen. Navíc tuší, že případ je především zkouškou jeho loajality.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.