Jako host je nevhodné si jídlo z restaurace odnášet s sebou. Radí Eva Filipová

Často lidé řeší v restauraci problém, co s porcí jídla, kterou nesnědli. Musíme rozlišovat. Záleží, jestli půjdeme na večeři sami, s rodinou nebo budeme pozváni.

Pokud jdete s rodinou na oběd do běžné restaurace, pizzerie nebo hostince, nechte si zbytek jídla klidně zabalit s sebou. Potěší to i kuchaře, že porci zbytečně nevyhodí a nebude se plýtvat.

Pokud jste ale pozvání do restaurace na oficiální akci, pak je nevhodné, abyste si jako host nechali zabalit jídlo. To nepřichází podle bontonu v úvahu, je to neslušné.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová