Jak se vyznat ve světě superfood potravin a doplňků stravy
Čím nahradit ve stravě mléčné výrobky, abychom doplnili vápník, jak si poradit při nákupu zdravých potravin? S tím vším nám pomůže produktová specialistka a výživová poradkyně Lucie Slavíková.
Lucie Slavíková se k výživovému poradenství dostala víceméně náhodou, po onemocnění jejího malého syna. A protože byl ještě hodně malý a zároveň jej ještě Lucie Slavíková kojila, týkaly se tyto potravinové změny také jí samotné. A tím to všechno začalo.
„Vysadili jsme klasické alergeny, což je lepek nebo mléčné výrobky, ořechy, vejce, případně u mě hořkou čokoládu, kterou jsem mívala jako doping,“ vzpomíná Lucie Slavíková. Potom se začal zdravotní stav syna upravovat. Ubyly střevní problémy, nadýmání, ale i kožní problémy.
Co dalšího se dozvíte v online záznamu rozhovoru Kateřiny Hálové s Lucií Slavíkovou? Například:
Jak stravu upravit a jak s nimi nejlépe nastavit plnohodnotný jídelníček? Čím je nahradit, aby nám nechyběl napřílůad vápník, jak na zdravou snídani, je snídaně základ?
Jaký je rozdíl mezi alergií a intolerancí. Na co si dát pozor při nákupu přírodních zdravých potravin. Další často diskutované téma je pečivo, které je skutečně zdravé, jaké jsou mezi jednotlivými druhy rozdíly?
A mnoho dalších zajímavostí a užitečných tipů a rad.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová