Jak doma vyrobit originální kousky oblečení, naučí Monika Brýdová v nových videokurzech

17. červen 2020

Nadcházející léto je dobou, kdy má řada lidí víc času na své koníčky, například tvoření. Podle českobudějovické kreativní publicistky je ideální vyzkoušet práci s textilními technikami, protože můžeme tvořit venku, kde nevadí trocha nepořádku.

Monika Brýdová se proto rozhodla natočit nová videa pro web Kurzy pro radost. „Ukazuji tam svoje techniky, postupy, návody. Web funguje tak, že část videokurzů je zdarma a další si můžete zaplatit. Mám tam už tři kurzy o práci s polymerovou hmotou a nově jsem natočila textilní techniky, které jsou také mé oblíbené,“ říká.

Její zásadou je, že z videa by měl techniku zcela bez problémů pochopit i ten, kdo k ní ještě nepřičichl. „Pokročilejším se vždy na začátku omlouvám a říkám, že opakování je matka moudrosti. Snažím se ukázat, že i ten, kdo nikdy neviděl barvu na textil a šablonu, zvládne vytvořit hezký kousek oblečení,“ dodává.

Když Monika Brýdová vyučuje nějakou techniku tvoření, přiznává i to, že ne vždy se všechno povede. „Stalo se mi, že i já jsem udělala chybu. Ve videu to zůstalo, aby bylo vidět, že chybu může udělat každý a dá se to napravit. Pokud něco nevyjde přesně podle představ, znovu se na to podívejte a dejte tomu záměr, zkuste do toho dát něco, abyste s tím sami byli spokojení,“ komentuje.

Mezi její osvědčené tipy na léto patří například výroba zajímavé deky z prostěradla. Obarvuje jej tak, že na něm vznikne obrovská duha, svoji deku pak na pláži mezi ostatními snadno najde. Letos navíc Monika Brýdová navázala spolupráci s českobudějovickou LaDílnou, kam lidé chodí malovat na keramiku, vyrobí si tu vlastní kolekci nádobí.

Spustit audio

Související