Jak a kde vzniká jídlo? To se děti dozvědí na nové výstavě v písecké Sladovně

22. leden 2014

Kulturní centrum Sladovna v Písku připravilo další výstavu pro děti, tentokrát o jídle. Interaktivní expozici „S jídlem si nehrajem" si Sladovna vypůjčila z Centra ilustrace v Bratislavě, část vytvořili její kurátoři sami.

„Kde se děti dozví, jak se k nim jídlo dostává. O živočišném a rostlinném původu potravin,“ vysvětlila ředitelka galerie Tereza Dobiášová.

„Výstava bude na dvou patrech, takže by měla být relativně velká,“ dodala ředitelka.

Galerie pro dětské návštěvníky připravila také doprovodný program. Při únorové výtvarné dílně Chlebová Lhota si vyzkouší například modelovat krajinu z chleba. Jan Nepomuk Piskač připravil rodinnou dílnu přednesu, předčítání a mluveného slova.


Galerie Sladovna v Písku
je otevřená do dubna každý den od 9.00 do 17.00, od dubna do 18.00.
Vstupné je pro dospělé 90 Kč, pro děti 60 Kč a rodinné 230 Kč.
Více na www.sladovna.cz

V březnu pak návštěvníky čeká dílna koláží z ovoce a zeleniny, experimenty s jídlem nebo komentovaná prohlídka výstavy s lékařem a výživovým poradcem Ondřejem Nývltem.

V posledním měsíci trvání výstavy pak galerii připravila workshop tvoření z kuchyňského náčiní, pečení chleba a velikonoční dílny.

Vernisáž výstavy je ve čtvrtek 23. ledna, v písecké Sladovně bude expozice přístupná do 27. dubna. Minulá dětská výstava s názvem Mraveniště měla u dětí i dospělých velký úspěch.

Čtěte také

Výstava Mraveniště v písecké Sladovně
autor: Romana Lehmannová
Spustit audio