Jágr poprvé po návratu skóroval. Jeho Kladno ale prohrálo a do play-off jde ze čtvrtého místa. V pátek bude hrát doma s Přerovem

27. únor 2019 06:49

Jaromír Jágr vstřelil za Kladno svůj první gól po návratu na led. Rytíři ale v posledním kole základní části prohráli s Litoměřicemi 4:5 po nájezdech. V play-off Chance ligy se utkají s Přerovem. Základní část druhé nevyšší soutěže vyhrála Jihlava před Vsetínem a Českými Budějovicemi. Kladno skončilo čtvrté.

Soutěžní gól dal Jágr poprvé od 9. listopadu 2017, kdy se v NHL brankou a asistencí podílel na výhře Calgary 6:3 nad Detroitem.

Litoměřice před zápasem držely sedmou příčku, ale před devátým Frýdkem-Místkem měly jen dvoubodový náskok. Stadion za účastí ve vyřazovacích bojích vykročil rázně a po úvodním dějství vedl o dvě branky. Rytíři nastartovali obrat ve 34. minutě zásluhou obránce Brendona Nashe.

V rozmezí 43. a 51. minuty vstřelili domácí hráči tři branky. Tu poslední obstaral sedmačtyřicetiletý Jágr. Tomáš Plekanec mu v početní výhodě nahrál před pravý kruh, druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL si najel více do středu a přesně vypálil.

V tu chvíli byli hosté mimo play-off, ale nevzdali se a dvěma brankami si vynutili nastavení. Na Jágrovu branku odpověděl už po 47 vteřinách Peter Jánský a 118 sekund před koncem základní hrací doby srovnal Jiří Průžek.

V rozstřelu zařídil vítězství a zároveň postup Litoměřic do play-off útočník Filip Jirásek. Stadion se ve čtvrtfinále utká s vítězem základní části Jihlavou, která zdolala Slavii 4:3 po samostatných nájezdech.

Přímý boj o druhé místo nabídl duel mezi Českými Budějovicemi a Vsetínem. Z lepší pozice půjdou do play-off Valaši, kteří před vyprodaným šestitisícovým hledištěm v Budvar aréně zvítězili 4:3. Motor prohrál po šesti utkáních, zatímco Vsetín oslavil sedmý triumf za sebou.

Hosté uspěli i díky dvěma využitým přesilovkám. Ve druhé z nich padl vítězný gól útočníka Radima Kucharczyka. Dvakrát skóroval jeho spoluhráč David Březina, který přidal i asistenci.

Vsetínští svěřenci olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Jiřího Dopity vyzvou ve čtvrtfinále Prostějov, který doma nestačil na Porubu a podlehl 2:3. České Budějovice čeká souboj s Havířovem, který si poradil s Třebíčí 3:0 a uspěl po dvou porážkách.

Pátý skončil po základní části Přerov, který rozdrtil Benátky nad Jizerou 7:1. Frýdku-Místku nepomohla k proniknutí do nejlepší osmičky ani výhra 6:3 v Kadani.

Play-off - čtvrtfinále:

Pátek 1. března - 1. zápasy:

17.30 Jihlava - Litoměřice, Vsetín - Prostějov, České Budějovice - Havířov

18.00 Kladno - Přerov.

autor: ČTK
Spustit audio