Irena Hejdová: Kohoutí večírek. Povídka o jedné pánské jízdě a ranním vystřízlivění

18. červenec 2021

Petr se po letech manželství rozchází se svojí ženou a má pocit, že si konečně bude moct koupit obří plazmu a užít si svobody bez řečí o pohozených špinavých ponožkách a hrnečcích od kafe.

Spolu se dvěma kamarády nasedá do vlaku. Tři muži jedou nazdařbůh někam, aby se rozloučili se svobodou jednoho z nich. A zatímco se jeden bude ženit, druhý zřejmě po rozchodu s manželkou svobodu naopak získá.

Kohoutí večírek
Napsala: Irena Hejdová
Čte: Václav Neužil
Dramaturgie: Marina Feltlová
Zvukový mistr: Milan Křivohlavý
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: v Praze v roce 2019.

Příběh Kohoutí večírek, který napsala Irena Hejdová, vyšel v povídkové antologii s názvem Žít jako single spolu s dalšími osmi texty současných spisovatelů. Knížka vyšla v roce 2019 v nakladatelství Listen.

Pro rozhlas načetl Kohoutí večírek herec pražského Dejvického divadla Václav Neužil.

Irena Hejdová je česká scenáristka, filmová recenzentka a spisovatelka. Je autorkou scénáře k úspěšnému filmu Děti noci, který natočila režisérka Irena Pavlásková. Pro televizní obrazovku vymyslela spolu s Erikou Hníkovou koncept dvou úspěšných dokumentárních seriálů – Navždy svoji a Čtyři v tom. Píše povídky, které publikuje většinou v antologiích, jež pravidelně vydává nakladatelství Listen. Věnuje se i psaní pro děti.

Spustit audio

Související