I v extralize povede budějovické hokejisty Václav Prospal, někteří hráči v týmu končí

23. březen 2020 11:14

Hokejový Motor České Budějovice se intenzivně připravuje na extraligu, do které postoupil po sedmiletém snažení. Vedení klubu oznámilo první konkrétní změny v kádru.

Trenérem extraligového týmu bude dosavadní kouč Václav Prospal. Ten potvrdil, že si prodloužení kontraktu o rok velmi váží. „Je moc pěkné, když majitelé a vedení vyjádří důvěru. Pevně věřím, že velkou roli v tom hrála ta dvouletá práce, která se tady odvedla, završená postupem,“ řekl.

Generální manažer teď už extraligového klubu Stanislav Bednařík vnímá postup jako odměnu za dobrou práci, za tvrdá vyjednávání a za trpělivost. „Čekali jsme na to sedm let, byla to dlouhá a těžká doba a samozřejmě naše duše to naplnilo obrovskou radostí, částečně i velkou úlevou a zároveň odpovědností,“ komentoval.

I proto se klub ze všeho nejdřív snažil vyřešit otázku trenéra. Václav Prospal byla jasná a první volba. „Kdybychom se nedostali tak daleko s tím kádrem, který jsme měli letos, asi by ta nabídka nepřišla,“ dodal trenér k důvodům, proč byl osloven vedením klubu i pro příští sezonu.

Čtěte také

V kádru nastal aktuálně výrazný pohyb. Zatím směrem z Motoru, nové smlouvy hráči podepisují. Končí Veselý, Šimánek, Michnáč a Klouček.

„Chystáme se na extraligu a bude to trochu něco jiného než doteď, takže se rovnou moc těším,“ doplnil Stanislav Bednařík nejen za sebe, ale i za fanoušky Motoru, kterých jsou tisíce.

Hráči, trenéři i jejich příznivci pevně věří, že se nebude opakovat scénář, který naplnili hokejisté Kladna, tedy jen rok mezi elitou a zase návrat o úroveň níž. To by se generálnímu manažerovi Stanislavu Bednaříkovi vůbec nelíbilo.

Nováček věří ve svoji sílu a chce se zabydlet v extralize na hodně dlouho. „Pevně v tom doufáme. Nevzpomínám si, že by postupující tým kraloval v první lize takovým způsobem jako my letos, a já doufám, že ten kádr, který máme pohromadě, už je sám o sobě dost silný, a samozřejmě se budeme poohlížet po posilách,“ uzavřel generální manažer.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související