I turisticky atraktivní destinace jako Hluboká nad Vltavou budou letos bojovat o návštěvníky

7. červen 2020 11:07

Hluboká nad Vltavou obvykle nemá díky zámku o turisty nouzi. Letos v létě by je ale ráda ve městě udržela déle než jen jeden den. Má k tomu ideální podmínky v podobě mnoha nejrůznějších sportovišť. Cílí proto na aktivní lidi, kteří by na Hluboké mohli strávit třeba týdenní dovolenou.

„Chystali jsme se celou zimu a jenom v našem relaxačním a sportovním areálu jsme investovali asi 18 milionů. Zrekonstruovali jsme čtyři baseballová hřiště, Špuntárium pro děti a velké obří vzduchové trampolíny,“ říká David Šťastný, předseda destinačního managementu Českobudějovicko – Hlubocko.

Čtěte také

Do sportovního areálu zamířily se svými malými dětmi i Jana a Štěpánka z Českých Budějovic. „Tady je to úžasné, krásné. Mají to tu hezky udělané pro děti. Určitě přijedeme znovu,“ shodují se.

Město Hluboká nad Vltavou chce do sportu, kultury a cestovního ruchu letos investovat dva až tři miliony korun. „Podmínkou všech našich programů je, že peníze musí být utraceny na Hluboké a musí nějakým způsobem sloužit podpoře místních občanů nebo turistického ruchu,“ uvádí starosta Tomáš Jirsa.

V červenci a srpnu budou například každý víkend na náměstí koncerty a kulturní program. Ten, kdo se v Hluboké nad Vltavou ubytuje na déle než dva dny, dostane navíc padesátiprocentní slevu na vstupném například do zoologické zahrady nebo Alšovy jihočeské galerie.

Spustit audio

Související