Hygienici kontrolují restaurace často i z podnětu zákazníků
Především na kontrolu sezónních stravovacích zařízení v rekreačních oblastech se teď v létě zaměřuje hygiena. Na jihu Čech udělají její pracovníci během léta 100 až 200 takových kontrol. Do terénu vyjíždějí i na podněty samotných zákazníků.
Jaké podněty jsou nejčastější, vypočítává Dagmar Smitková, vedoucí Odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje: „Nejčastější jsou prohřešky v osobní hygieně personálu stravovacích zařízení. Je to to, co si lidé mohou sami zkontrolovat a co mohou sami vidět například při cestě okolo kuchyně. Nahlédnou a vidí, že personál nemá čistý pracovní oděv, že číšníci nejsou upravení a nepoužívají pracovní oděv, nebo do kuchyně vcházejí domácí zvířata či osoby, které tam nemají vstup povolen.“
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Na východě nic není.‘ Slovenské pohraničí by mohl nastartovat vstup Ukrajiny do EU
-
Spor o windfall tax. ‚Nemanipulujte, nelžete,‘ říká ekonom Hampl akcionáři ČEZ. Ten chce žalovat stát
-
Zpravodajský server agentury ČTK napadli hackeři. Vydal falešné zprávy o atentátu na Pellegriniho
-
Dívka trhala borůvky a ztratila se, četníci ji umlátili, vzpomíná vnuk na dědův příběh z tábora v Letech