Hvězda Případů 1. oddělení? Podle scenáristy jednoznačně Sabina Remundová

13. srpen 2019

Jan Malinda je novinář, spisovatel a taky jeden z autorů televizního seriálu Případy 1. oddělení. Kdo z herců ho nejvíc potěšil? Prozradil v Blízkých setkáních.

„Největší radostí pro scenáristu je, když to herec hraje tak, jak to autor napsal.“ A to pro něj byla Sabina Remundová, která hrála státní zástupkyni Annu Švihlíkovou. „Byla tak skvělá, že v druhé sérii jsme se snažili jí dát větší prostor.“

Sabina Remundová

Spoluautorem seriálu je policista Josef Mareš. „Znal se s hercem Ondřejem Vetchým. Klaplo to. Jistěže má autor představu o hercích, ale oni nemusí mít právě čas,“ vysvětluje Jan Malinda, který teď chystá pro režiséra Jiřího Stracha třídílnou detektivní minisérii s Ivanem Trojanem.

O čem bude? Vražda v rozhlase v detektivce snad ještě nebyla, napovídal mu moderátor Aleš Cibulka. „Mohla by být z rozhlasu,“ připouští s úsměvem scenárista. „My jsme sice fixovaní na to, co se může stát, ale budu o tom přemýšlet.“  

Jak si vybírá osobnosti do rozhovorů? Co dnes soudí o svých knihách? Jak píše reportáže? Proč u nás nefungují pošťáci? Co může prozradit ze svého soukromí? Nepracuje jeho partnerka náhodou v rozhlase?

autoři: Aleš Cibulka , eh
Spustit audio

Související