Hudební festival na budějovickém výstavišti završí oslavy 25 let Arpidy

14. říjen 2018 08:06

Vypsaná fixa, The Tap Tap nebo skupina složená z klientů a zaměstnanců Arpidy vystoupí v neděli 14. října na českobudějovickém výstavišti. Hudební festival Arpi.day završí oslavy 25. narozenin centra pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením.

Speciální dárek přiveze hudebník Petr Štolba, známý pod pseudonymem Pekař, který pro Arpidu složil písničku Naděje je. „Dostal jsme se sem díky informaci od své přítelkyně, že tady vůbec něco takového je. Nejvíc mě zaujala ta myšlenka, že jsou tu i ubytovaní rodiče, kteří očekávají potomka a už vědí, že nebude všechno v pořádku. Ta možnost, že je na to někdo připraví, mi přijde naprosto fascinující,“ říká Petr Štolba.

Na Arpi.day bude zpívat s kapelou složenou z klientů a zaměstnanců centra. „Musím říct, že oni jsou velcí profíci, jsou vždycky připravenější než já, a to mě na tom baví. Myslím, že s nimi budu spolupracovat i dál, rád bych sem jezdil ve svém volném čase, účastnil i bez toho, že bude nějaký výstup,“ dodává Petr Štolba.

Arpida slaví 25 let. Pomohla už tisícovkám lidí s postižením a jejich rodinám

Arpida v Českých Budějovicích od roku 1993 pomáhá lidem s postižením a také jejich rodinám

Benefiční akcí, výstavou nebo hudebním festivalem oslaví českobudějovická Arpida 25. narozeniny. Věhlas centra pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením dávno překročil hranice Jihočeského kraje.

Propojení s hudebníkem Pekařem podle ředitele Arpidy Marka Wohlgemutha hodně znamená hlavně pro děti. „On se nestaví do pozice nějaké celebrity, s dětmi moc dobře komunikuje a pro ně je to určitě velká motivace, těší se na to,“ komentuje.

Muzikoterapie je od počátku nedílnou součástí Arpidy. „Hudba je mocný nástroj, to je kouzlo a bez muzikoterapie by Arpida nebyla úplná,“ doplňuje Marek Wohlgemuth.

Hudební festival Arpi.day začne v bezbariérových prostorách českobudějovického výstaviště v neděli 14. října v 15 hodin.

autor: Mária Pfeiferová

Související