Hokejisty Motoru čekají tři zápasy v arénách soupeřů, všechny na Moravě

3. leden 2020 15:51

Třikrát za sebou se hokejisté Motoru České Budějovice představí na ledě soupeřů, vždy to bude na Moravě. V neděli 5. ledna v Porubě, hned 6. ledna v Havířově a ve středu 8. ledna v Přerově.

Útočník Zdeněk Doležal má o nejbližším programu jasnou představu. „Máme to jako trip, což je super. Spíme tam, takže pro nás je skvělé, že nám vedení umožnilo vyhnout se cestování,“ říká.

Pokud by Motor cestoval tam a zpátky, najezdil by v autobuse 2 200 kilometrů. Jen pro představu, to je o 300 kilometrů víc než vzdálenost mezi Českými Budějovicemi a Moskvou.

Proto podle Zdeňka Doležala bylo přáním hráčů, aby tým vždy přespal přímo v dějišti zápasu. „Volali jsme po tom. Pětihodinové cesty tam a zpátky vůbec hráči nepomohou, zvlášť když jdou takhle za sebou,“ dodává.

Čtěte také

Moravští soupeři určitě nedají Motoru nic zadarmo. „Každý zápas na Moravě vnímáme jako urputný, tak se to tam hraje, určitě to budou vyhrocené zápasy,“ potvrzuje Zdeněk Doležal.

Na závěr, tedy ve středu 8. ledna čeká hokejisty Přerov. Právě zápas s tímto soupeřem mají ještě fanoušci v živé paměti. Padlo 12 gólů, Motor vyhrál 9:3, ale hru okořenila celá řada osobních šarvátek.

Neočekává Zdeněk Doležal odvetu? „Těžko říct, my do toho zápasu půjdeme se stejným plánem jako předtím. Jestli se to zase nějak vyhrotí, určitě máme hráče na to, abychom se jim postavili,“ odpovídá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související