Hokejisté Motoru postoupili přes Havířov do semifinále WSM ligy

7. březen 2018

V pátém utkání čtvrtfinále hokejové WSM ligy vyhrál Motor České Budějovice nad Havířovem 3:0. Se stavem 4:1 na zápasy se tak probojoval do semifinále druhé nejvyšší soutěže.

První třetina utkání nabídla hodně emocí, ale ne gól. Ten nepadl ani z největších šancí. Zato ve druhé třetině po zaváhání havířovského Sikory se tak trochu se štěstím trefil domácí Vít Jonák. „Zpoza brány jsem viděl, že tam letí, tak jsem se tam ještě rychle otočil, ale šlo to tomu bekovi do hokejky, jen jsem do toho plácnul a se štěstím to zapadlo za beton,“ popisoval.

Za rozhodující zápas čtvrtfinálové série považuje první utkání v Havířově. „Tam jsme se dostali do vedení 3:0 na zápasy, to bylo, myslím, zlomové,“ dodal.

Zatím není jasné, s kým se Motor v semifinále utká. Může to být Kladno, nebo pražská Slavie. „Říká se, že když chcete hrát extraligu, musíte v této soutěži porazit každého, takže my si soupeře absolutně nevybíráme,“ komentoval Vít Jonák.

Havířovští považovali za klíčový ve čtvrtfinále druhý zápas. Ten v Budvar aréně prohráli jen těsně. „Tady jsme opravdu byli místy lepší, ale nedali jsme branky a po našich chybách jsme byli potrestáni vždycky gólem,“ řekl kapitán Havířova Jiří Krisl.

Se střílením gólů v Budvar aréně měl Havířov problém po celou sezónu. „Výsledkem je, že jsme tady neuhráli nic. V posledním zápase nebyla první třetina úplně špatná, měli jsme nějaké šance, náš gólman nás podržel. Škoda, že jsme neproměnili alespoň jednu šanci. Pak jsme udělali dvě hrubky a dostali z nich dva góly a už nebylo cesty zpět,“ doplnil Jiří Krisl.

Do semifinále WSM ligy vstoupí Motor České Budějovice v úterý 13. března na domácím stadionu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio