Hokejisté Hradce Králové ve čtvrtek 1. října proti Plzni z preventivních důvodů nenastoupí

30. září 2020 10:52

Hokejovou extraligu ovlivňuje čím dál víc šířící se koronavirus. Kvůli němu už většina týmů byla nucena odložit své zápasy. Dalším v řadě je mužstvo lídra tabulky z Hradce Králové.

Předehrávaný zápas 25. kola hokejové extraligy mezi Hradcem Králové a Plzní se ve čtvrtek z preventivních důvodů neuskuteční. Někteří hráči z týmu Východočechů vykazují příznaky nachlazení. Mountfield o tom informoval na svém oficiálním webu.

"Po úterním utkání na ledě Olomouce vykazují někteří hráči Mountfieldu HK příznaky nachlazení, o dalším postupu rozhodne podle vývoje situace klubový lékař, případně Krajská hygienická stanice," uvedli zástupci Hradce Králové v krátké tiskové zprávě s dodatkem, že další informace nebudou poskytovat.

Je pravděpodobné, že hráči se nyní podrobí testu na koronavirus.

Hradec Králové se měl podle původního rozpisu ve čtvrtek utkat s Pardubicemi, které jsou ale po pozitivních testech na covid-19 u některých hokejistů v karanténě.

Čtěte také

Východočeši se proto domluvili s Plzní na předehrávce 25. kola, nyní se ale zápas vrací do původního termínu a hrát se bude 6. prosince.

Vedle Pardubic jsou v současnosti v karanténě i Třinec, Litvínov a Karlovy Vary. Na výsledky testů čekají v Mladé Boleslavi. Po vynucené přestávce se tento týden do programu soutěže zapojí Vítkovice a teoreticky mohou začít hrát i hokejisté Brna, kteří se do tréninku vrátili v úterý.

Kometa ale podle původního rozpisu měla v pátek hrát s Karlovými Vary, nedělní duel se Zlínem byl již s předstihem přeložen na úterý 6. října.

autoři: Tomáš Borovec , baj
Spustit audio

Související