Hokejisté budějovického Motoru v retro dresech smetli Prostějov 7:1

18. prosinec 2018 09:31

O svém vítězství 7:1 nad Prostějovem ve druhé nejvyšší soutěži rozhodli hokejisté Motoru České Budějovice během prvních dvaceti minut. Do vedení se dostali ve třetí minutě po gólu Karla Plášila.

Byla to kombinace jako z dílny legendární sovětské sborné. V hlavní roli ale nebyli Krutov, Makarov a Larionov, ale Babka, Přikryl a jako střelec 190 centimetrů vysoký obránce Karel Plášil.

„Zrovna dávali záznamy ze světového poháru ze zápasu Kanada – Rusko. To byl určitě nádherný hokej, a že nám to takhle vyšlo a bylo to tomu alespoň trochu podobné, to bylo super,“ řekl Karel Plášil.

Gól byl podle něj výsledkem čisté improvizace. „My jsme to dávali akorát na volné hráče a pak Jakub Babka to krásně poslal do prázdné brány. Ani jsem moc nečekal, že to tam takhle vrátí,“ popsal.

Úvodní branka nastartovala celý zápas a fanoušky v Budvar aréně. „My jsme celkově měli super start, hned jsme se dostávali k nim do pásma, skákali jsme první na kotouče, šli jsme do koncovky. Celý zápas jsme řídili my, takže skvělé utkání,“ dodal Karel Plášil. Po první třetině ukazovala světelná tabule už 4:0 pro Motor.

Také kapitán Prostějova Matouš Venkrbec pokyvoval hlavou, že zápas byl po dvaceti minutách pro jeho tým prakticky ztracený. „My jsme do toho vstoupili příliš bojácně. Když sem přijedeme a bojíme se, tak to v první třetině nemůže dopadnout dobře,“ reagoval.

Za prvním gólem Motoru viděl hrubou chybu svého týmu. „Tam jsme propadli, bylo to tři na jednoho ještě s dorážkou, takže velká chyba, kterou si nemůžeme dovolit proti žádnému týmu, natož proti Motoru. Následovala série oslabení a ten výsledek byl, jaký byl,“ řekl Matouš Venkrbec.

Zápas se hrál v retro dresech připomínajících rok 1949, ve kterém Československo získalo titul mistrů světa. Motor je po tomto utkání na třetím místě tabulky Chance ligy za Jihlavou a Kladnem. Právě s Kladnem se střetne v dalším domácím zápase, který je na programu v sobotu od 17 hodin.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související