Hobby magazín 99

25. říjen 2008

Pokud zrovna nepatříte mezi vzorné pěstitele pokojových rostlin, doporučíme vám jednu palmovitou rostlinu, která nepatří mezi náročné. V další reportáži vám představíme sběratelku lidových krojů, za kterou se vypravila Soňa Jindrová. Vše kolem vytápění biomasou, výhody a nevýhody, druhy kotlů a další podrobnosti, pro vás připravil do své reportáže Petr Jindra.

Jestli patříte mezi milovníky palmovitých rostlin a máte pocit, že jich máte doma málo nebo si hodláte pořídit tu úplně první, poslouchejte následující reportáž Soni Jindrové. Ta totiž doporučuje Dracenu. Prý je nenáročná a splňuje heslo "Za málo peněz, hodně muziky".

Kroje
Existují stovky lidových krojů. Každá menší oblast kdekoliv na světě má totiž svůj vlastní. O kroje si lidé pečlivě starají, používají je zejména při slavnostních příležitostech a k reprezentaci. Soňa Jindrová objevila sběratelku, která kroje sbírá.

Vytápění na biomasu
Poměrně novou záležitost ve vytápění vám představí Petr Jindra. Osvětlí vám výhody a nevýhody tohoto způsobu vytápění, představí druhy kotlů i jejich účinnosti, poradí, kde brát palivo a doporučí bezpečnostní prvky...

Kočičí nemoci
Jestli máte doma kočku, víte, že tyto šelmičky hodně skáčou, běhají, chytají nejrůznější havěť a také se rády mazlí. K tomu je ale potřeba, aby byly zdravé. Soňa Jindrová zjišťovala, jaké jsou nejčastější kočičí nemoci.


Dobrá rada na závěr:
Na staré skvrny od čokolády platí, když je potřeme směsí z 1 dílu technického glycerínu, 1 dílu 3% čpavku a 1 dílu vody. Asi po půl hodině směs vymyjeme studenou vodou a nakonec látku vymácháme ještě v octové vodě.
Spustit audio