Hobby magazín 110

10. leden 2009

Chcete-li pěstovat pěknou a nenáročnou květinu, Soňa Jindrová vám představí Clyvii. Také vás čeká reportáž o háčkování a Petr Jindra vám řekne, jak si postavit srub...

Chcete si domů pořídit nějakou pěknou, ale nenáročnou květinu? Soňa Jindrová doporučuje Clyvii. Ta prý totiž přežije všechno. Nepotřebuje moc zalévat, přes zimu vlastně skoro vůbec, a když jí dáte tu správnou péči, tak vám i vykvete.


Háčkování
Dnes se ta móda opět vrací. Uháčkované ubrusy, dečky, potahy, ale i čepice, halenky a tašky. Háčkovat ale dnes už jen tak někdo neumí. Naučí vás to Soňa Jindrová...

Sruby
Jak se staví obytný srub? Kolik taková stavba stojí? Kde můžeme postavit netradiční budovu? A jaké jsou výhody a nevýhody takového bydlení? To jsou otázky, které vám zodpoví Petr Jindra.

Útulek v Kutné Hoře
V Praze a ve středních Čechách je několik útulků pro psy a kočky, a také několik stanic pro zraněná zvířata. Jenom pro psy je určený ten v Kutné Hoře. Jaké to tam je? To zjišťovala naše redaktorka Soňa Jindrová.

Dobrá rada na závěr:
Zaschlé skvrny od hořčice pokapeme citrónem a přibližně za půl hodiny vypereme v teplé saponátové vodě. Zůstanou-li skvrny, dočistíme je na už suché látce lihem.

Spustit audio