Hobby magazín 102

22. listopad 2008

V tomto díle se dozvíte která rostlina je jednou z nejžíznivějších pokojových. Kdy přezout zimní pneumatiky a další užitečné informace pro vás připravil Petr Jindra. Reportáž o tom, jak je důležitý zvířecí doktor čili veterinář pro vaše zvířecí miláčky, připravila Soňa Jindrová...

Je spousta lidí, kteří i když nemají moc času, pro své domácí rostlinstvo si ho vždycky najdou. Takoví pěstitelé mají doma papyrus. Ten potřebuje hlavně hodně vody. To je skutečně jedna z nejžíznivějších pokojových rostlin. Soňa Jindrová ale papyrus pro jeho krásu včele doporučuje...

Vyřezávání ovoce a zeleniny
Jistě jste na mnohých akcích, slavnostech a soutěžích už viděli překrásné obrázky vyřezané třeba do melounu. Vyřezávat se dá ale třeba také do okurky, jablka, bílé ředkve, mrkve nebo dýně. Vyžaduje to samozřejmě zručnost a trpělivost. S odborníkem na carving natáčela Soňa Jindrová.

Zimní pneu
Kdy přezout z letních na zimní, jak se pozná zimní pneumatika, jaké má mít zimní pneumatika vlastnosti, kde se pohybují ceny, je lepší montáž doma nebo v servisu a jak skladovat letní pneu až je sundáme z auta, to vše nám prozradí Petr Jindra.

Veterinární péče
Jestli si chcete pořídit nějakého domácího mazlíčka, měli byste si nejprve říct, na jak dlouho ho chcete a co to bude obnášet. Důležitý je zvířecí doktor čili veterinář. Jakou které zvíře potřebuje veterinární péči, zjišťovala Soňa Jindrová.

Dobrá rada na závěr:
Víte jak nejsnadněji odstraníte kočičí a psí chlupy? Z koberce je lehce odstraníme vlhkou houbou.
Spustit audio